Vihreä väylä

Kylätapahtumien HULUPPEIMMAT HUIPUT Vihreällä väylällä

Vihreän väylän säännöllisemmät kylätapahtumat on porrastettu, etteivät ne kaikki menisi päällekkäin. Tarkista silti oikeat viikonloput, sillä jonain vuonna voi kalenteri tehdä tepposet ja sopivaa päivää pitää sumplia. 

 tapahtumat naiset

Kesäkuun puolivälissä Keskiaikamarkkinat, Tupaswilla, Laukaa 

Koko perheen hauska teematapahtuma Laukaassa: keskiaikaharrastajien näytöksiä, elävää musiikkia, käsityöläisiä, pitoruokaa ja paljon muuta. Järjestäjä Laukaan Tupaswilla yhdessä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa. 

Kesäkuun viimeinen viikonloppu Konginkangas-päivät 

Monennäköistä ja -oloista tapahtumaa rennolla otteella pienten yhdistysten ja toimijoiden tuottamana. Lauantaina kunnon markkinat. Vakituinen tapahtuma-aika aina viikko juhannuksesta. Noin 3000 kävijää vuosittain. Järjestäjä Konginkankaan kyläyhdistys ry ja muut paikalliset yhdistykset ja toimijat. 

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu Savottamarkkinat, Konnevesi

Huluppeet markkinat, jotka valtaavat koko Konneveden keskustan. Täällä käy koko pitäjä ja puolet naapureistakin! Samoilla ajoilla Konnevesipäivät eli konsertteja ja tapahtumia ympäri ämpäri Konnevettä. Järjestäjä Konneveden kunta, seurakunta ja paikalliset järjestöt. 

Heinäkuun toinen viikonloppu Sumiaisten Kyläpäivä 

Mukavan kotitekoisen oloinen kyläpäivä levittäytyy koulun alueelle ja rantaan yleensä lauantaina päivällä teemanaan pieni on kaunista. Järjestäjä Sumiainen KK Kyläyhdistys ry yhdessä muiden sumialaisten yhdistysten kanssa. Piskuinen ooppera La Kala konsertoi iltapäivällä. Kyläpäivän ilta huipentuu SHAKE-rautalankafestariin koulunrannassa.    

Syyskuun ensimmäinen viikonloppu Perinnepäivät, Tupaswilla, Laukaa 

Isolla kyläläisjoukolla toteutettu koko perheen tapahtuma. Metsä- ja tukkilaistapahtumia, työnäytöksiä, rompetori, maalaistori, hyvää ruokaa ja yllätyksiä. 

 

Musiikkitapahtumat

Heinäkuussa

Konneveden seurakunta järjestää konsertteja. Konneveden komeassa graniittikirkossa ovat soineet niin Elvis- kun tangomessukin.

Häyrylänranta Blues ja Häyrylänranta Pop Konnevesipäivillä. Hyvää musiikkia järvenrantamaisemissa. 

Suolirock, SuolahtiRockfestivaali.

SHAKE-rautalankafestivaali, SumiainenRautalankaa järvimaisemassa. Lipputulot hyväntekeväisyyteen, järjestäjä Sumiaisten Lions Club ry.

Keitele Jazz, Äänekoski. Kovan luokan esiintyjiä. 

 

Elokuussa 

Satama Festival Laukaan satamassa ja jatkot Peurungassa 

 

Pidä silimällä myös näitä ehdottomasti suositeltavia ja aikas ainutlaatuisen hienoja esityksiä:

Sumiaisten La Kala -ooppera, Sumiaisraitti 10, Sumiainen

Satu ja Arto Rantasen konsertit Särkeläntie 127, Äijälä, Laukaa

 

Kesätekemistä lasten kanssa 

Uiminen - joka kylässä on uimaranta ja seudulla on paljon hienoja lapsille sopivia loivia hiekkarantoja. Pakatkaa piknik-kamppeet matkaan ja lähtekää bongailemaan rantoja. Kokeilkaa vaikkapa löydättekö Konginkankaan Pohjoishiekan (Äänekoskella vain viralliset EU-uimarannat on viitoitettu..). Aina kannattaa kysyä - Vihreällä väylällä autetaan mielellään!  

Lampaitten rapsuttelu vaikkapa Sumiaisraitin varrella tai Konneveden kotseutumuseolla. 

Hilarius Hiiren kylä ja lasten musikaali kesäisin joka päiviä Peurungassa, Laukaassa.  

Peurungan kylpylä on uusittu. Kokeile vaikka hohtokeilailua tai "rispeekolohvia" (eli frisbeegolfia).

Tarvaalan kirkkoniemi - lapsiperheitten suosima helppo ulkoilu- ja patikkakohde, jossa on polkuja, kaksi luonnonhiekkarantaa uimiseen, huussi, laavu ja tulipaikka. Kirkkoniemessä oli aikanaan Laukaan ensimmäinen kirkko ja siellä on myös selviä jälkiä kivikautisesta asutuksesta.  

Nokkakiven huvipuisto on nimenomaan pienemmille lapsille sopiva huvipuisto Lievestuoreen puolella Laukaassa. 

Laukaan satama - uimaranta, Pikku Kakkosen leikkipuisto ja liikennepuisto, minigolf ja pienoisautojen RC-rata sekä satamakahvila.

 

Kesäteatteria  

Kömin teatteri Konginkankaalla

Kuusan kanavateatteri Laukaassa