Vihreä väylä

Kylätapahtumien HULUPPEIMMAT HUIPUT Vihreällä väylällä

Vihreen väylän säännöllisemmät kylätapahtumat on porrastettu, ettei kaikki menis päällekkäin. Tarkista silti oikeet viikonloput, jonain vuonna voi kalenteri tehä tepposet ja sopivaa päivää pittää sumplia. 

 tapahtumat naiset

Kesäkuun puolivälissä Keskiaikamarkkinat, Tupaswilla, Laukaa 

Koko perheen huluppee teematapahtuma Laukaassa: keskiaikaharrastajien näytöksiä, elävää musiikkia, käsityöläisiä, pitoruokaa ja paljon muuta. Järjestäjä Laukaan Tupaswilla yhdessä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa. 

Kesäkuun viimenen viikonloppu Konginkangas-päivät 

Monennäköstä ja -olosta tapahtumaa rennolla otteella pienten yhistysten ja toimijoiden tuottamana. Vakituinen tapahtuma-aika aina viikko juhannuksesta. Noin 3000 kävijää vuosittain. Järjestäjä Konginkankaan kyläyhdistys ry ja muut paikalliset yhdistykset ja toimijat. 

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu Savottamarkkinat, Konnevesi

Huluppeet markkinat, jotka valtaa koko Konneveen keskustan. Täällä käy koko pitäjä ja puolet naapureistakin! Samoilla ajoilla Konnevesipäivät eli konsertteja, tapahtumia ympäri ämpäri Konnevettä.  Järjestäjä Konneveen kunta ja paikalliset järjestöt. 

Heinäkuun toinen viikonloppu Sumiaisten Kyläpäivä 

Mukavan kotitekosen olonen kyläpäivä levittäytyy koulun alueelle ja rantaan ylleensä lauantaina päivällä teemanaan pieni on kaunista! Järjestäjä Sumiainen KK Kyläyhdistys ry yhdessä muiden sumialaisten yhdistysten kanssa. Kyläpäivän ilta huipentuu SHAKE-rautalankafestariin koulunrannassa.

Peurunka Pyöräily 27.7.2014 on uus tapahtuma, mutta testattu jo viime vuonna. Kolome matkavaihtoehtoo liippaa Vihreen väylän maisemia. Järjestäjänä on kokenu pyöräilijäporukka. Jos tuut kauempaa, Kuusasta löytyy maaseutu- ja mökkimajotusta Peurungan majotuksen lisäks ja Hotelli Vuolake on melekee vieressä.    

Syyskuun eka viikonloppu Perinnepäivät, Tupaswilla, Laukaa 

Isolla kyläläisjoukolla toteutettu koko perheen tapahtuma. Metsä- ja tukkilaistapahtumia, työnäytöksiä, rompetori, maalaistori, hyvää ruokaa ja yllätyksiä. 

 

Musiikkitapahtumat

Heinäkuussa

Konneveen seurakunta järjestää monenlaista konserttia. Konneveen kommeessa kranniittikirkossa on soineet niin Elvis- kun tankomessukin.

Häyrylänranta Blues ja Häyrylänranta Pop Konnevesipäivillä. Musiikkia järvenrantamaisemissa. 

Suolirock, Sumiainen. Rockfestivaali järven rannassa Sumiaisten kirkonkylän keskustassa.

SHAKE-rautalankafestivaali, Sumiainen. Rautalankaa järvimaisemassa. Lipputulot hyväntekeväisyyteen, järjestäjä Sumiaisten Lions Club ry.

 

Piä silimällä myös näitä ehottomasti suositeltavia ja aikas ainutlaatusen huluppeita esityksiä:

Sumiaisten La Kala -ooppera, Sumiaisraitti 10, Sumiainen

Satu ja Arto Rantasen Satu ja Arto Rantasen konsertit Särkeläntie 127, Äijälä, Laukaa

 

Kesätekemistä lasten kanssa 

Uiminen - joka kylässä on uimaranta ja seu'ulla on paljon hienoja lapsille sopivia hiekkarantoja. Pakatkaa piknik-kamppeet matkaan ja lähtekää bongailemaan rantoja. Kokkeilkaa vaikka löyättekö Konginkankaan Pohjoishiekan (Äänekoskella vain viralliset EU-uimarannat on viitoitettu..). 

Lampaitten rapsuttelu vaikkapa Sumiaisissa tai Konneveen kotseutumuseolla. 

Hilarius Hiiren kylä ja lasten musikaali kesäsin joka päiviä Peurungassa, Laukaassa.  

Peurungan kylpylä on uusittu. Kokkeile vaikka hohtokeilailua tai rispeekolohvia.

Tarvaalan kirkkoniemi - lapsiperheitten suosima heleppo patikkakohde, jossa polkuja, kaks luonnonhiekkarantaa uimiseen, hussi, laavu ja tulipaikka; kirkkoniemessä oli aikanaan Laukaan ensimmäinen kirkko ja siellä on myös seleviä jäläkiä kivikautisesta asutuksesta.  

Nokkakiven huvipuisto on nimenommaan pienemmille lapsille sopiva huvipuisto Lievestuoreen puolella Laukaassa. 

Laukaan satamassa on uimaranta, Pikku Kakkosen leikkipuisto ja liikennepuisto, minigolf ja pienoisautojen RC-rata sekä satamakahvila - ja jos hyvin käy, kesäkuussa ohjattu lapsiparkki. 

Kesäteatteria

Kömin teatteri Konginkankaalla

Kuusan kanavateatteri Laukaassa